• Header prikkels bijten niet evenementen

Evenementen

Saskia Klaaysen komt graag spreken op evenementen of workshops geven. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld:

 • HSP & hoogsensitieve HSS
 • onderprikkeling - bore-out
 • dynamiek tussen onder- en overprikkeling
 • kwaliteiten van HSP en hoogsenstieve HSS beter benutten
 • afwijzingsgevoeligheid bij hoogsensitiviteit
 • dynamiek tussen ik en de ander
 • zelfzorg

Indien je hierin geinteresseerd bent, kun je contact opnemen met het secretariaat:

Ingrid Hilgeman 
E-mail: secretariaat@anahata-coaching.nl
Telefoon: 06-42737490


Agenda

Evenementen waar Saskia Klaaysen lezingen of workshops geeft:

 • 9 december 2021 - Online ECB Congres Hoogsensitiviteit - Uitdagingen van Hoogsensitieve High Sensation Seekers in de praktijk

  Hoogsensitieve High Sensation Seekers (HSS) willen prikkels niet mijden, maar intens ervaren. Ongeveer 30% van de hoogsensitieve personen heeft gevarieerde prikkels in het leven nodig om goed te functioneren. Een op de vijf realiseert zich dat niet. Het genieten van vele verschillende activiteiten, uitdagingen, mensen en omgevingen conflicteert regelmatig met hun hoogsensitieve behoefte aan rust, hersteltijd en sterke empathie. Verveling overvalt hen snel. Ze hebben moeite met tijdig schakelen naar de juiste versnelling van meer of minder actie. Ruim een kwart heeft een bore-out gehad en bijna de helft een burn-out. Wat zijn aandachtspunten in de behandeling of coaching van hoogsensitieve HSS? Saskia Klaaysen zal de eigenschappen van de hoogsensitieve HSS behandelen, hun specifieke uitdagingen en belemmeringen in de praktijk om een gezonde dynamiek te bereiken in onder- en overprikkeling en hoe hiermee om te gaan tijdens coaching of therapie. Dit doet zij op basis van data, haar kennis en kunde in het werkveld en persoonlijke ervaringen.

 • On demand terug te kijken: 27 november 2020 Congres Hoogsensitiviteit Sympopna

  Op 27 november 2020 gaf Saskia Klaaysen een lezing over Hoogsensitieve HSS en onderprikkeling op het tweede congres Hoogsensitiviteit van Sympopna. Wegens Corona was dit congres volledig online. Ruim 190 psychologen, psychiaters, artsen en andere hulpverleners namen deel aan dit congres.

  Het komt regelmatig voor dat mensen de diagnose ADHD of ASS krijgen terwijl ze hoogsensitief zijn. Hoogsensitieve personen laten veel gedragingen zien die overeenkomen met psychiatrische stoornissen. Zo kunnen hoogsensitieve mensen ook onrustig worden, concentratieproblemen tonen, druk worden en moeite hebben met contact maken. Om misdiagnoses te voorkomen is het van groot belang dat professionals binnen de gezondheidszorg, hoogsensitiviteit goed leren herkennen en erkennen. Alleen dan kan goed passende zorg worden aangeboden.​

  Tijdens dit congres werd ingegaan op de meest recente wetenschappelijke inzichten omtrent hoogsensitiviteit bij kinderen en volwassenen. Daarnaast werd ook ingegaan op praktische implicaties voor diagnostiek, behandeling en begeleiding. 

  Dit congres richte zich op zorgverleners en andere belangstellenden die in hun dagelijkse werk in aanraking komen met hoogsensitieve personen, zowel kinderen, adolescenten als volwassenen.Het belooft wederom een zeer boeiend congres te worden met toonaangevende sprekers uit diverse werkvelden. Klik op de link om het congres on demand bij Sympopna te bestellen en een replay terug te kijken.

 • 9 mei 2020 Innerpeople Lentedag Belgie

  De HSP professional van het Jaar (opvoeding) Sandra Kleipas organiseert 9 mei een Innerpeople Lentedag voor gezinnen. Saskia Klaaysen geeft een lezing over hoogsensitieve HSS en onderprikkeling. Ook heeft ze een stand waar je haar boek kunt kopen en eventueel kan laten signeren.

  Het idee? 
  Een dag genieten alleen of met je gezin…

  Genieten van de :
  – overdekte markt
  – workshops voor kinderen, volwassenen en professionals
  – natuur of een wandeling  met speurtocht!
  Alles  op de prachtige kolonie van Merksplas.

  Op 9 mei kan dat, voor meer informatie, begin bij het programma

  Laagdrempelig
  Ze willen deze dag zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk houden.
  Je stelt daarom zelf je ticket samen...

  Basis
  Om deze dag mogelijk te maken koop je een basis-ticket,  voor de inkomsten van het evenement (hiervan betalen we de locatie en de lunch etc. voor alle vrijwilligers).

  Samen-stellen
  Daarbij kies je vervolgens zelf of/welke workshop/lezing jij/je kind wil(len) volgen
  Zo kun jij jouw ticket/dag volledig zelf samenstellen.
  Het bedrag dat jij per spreker betaalt, gebruiken zij voor het betalen van de spreker en de (on)kosten die daarbij horen.

  Klik hier voor meer informatie over de lezing Saskia Klaaysen

   

   

 • 14 maart 2020 Boekpresentatie Marichi-Shop Appingedam

  ONDER VOORBEHOUD DATUM
  Op Zaterdag 14 maart 2020 geeft Saskia Klaaysen twee keer een boekpresentatie in de Marichi Shop in de Dijkstraat te Appingedam. Om 11.00 uur en 14.00 uur. Vol=vol. Ze is de gehele dag aanwezig om haar boek te verkopen, te signeren en vragen te beantwoorden.

  De Marichi-shop is van Sandie Lamain. Sandie en Saskia hebben bij elkaar op de basisschool gezeten en waren collega's bij Chez Bateau. Saskia vind het dus ontzettend leuk om bij Sandie in de winkel de aftrap te geven van haar boekpresentaties in winkels.

 • 29 november 2019 HSP Congres

  Op 29 november 2019 geeft Saskia Klaaysen 2 keer een workshop tijdens het landelijke HSP-congres in Ede: Het onontdekte potentieel van hoogsensitieve HSS en onderprikkeling".

  Ook staat zij  met een stand op het congres, zodat je haar kunt spreken, trainingen kunt inzien en het boek "Prikkels bijten niet" kunt aanschaffen, desgewenst gesigneerd.

  Indien je tickets wilt reserveren en 10% korting wilt ontvangen, kan dit met de persoonlijke code van Anahata personal code: SK175

   

   

 • 28 november 2019 Boeklancering

  Op 28 november 2019 van 15.30 tot 18.30 vond de boeklancering plaats in Stadscafe de Observant in Amersfoort. Diverse sprekers kwamen presentaties geven over HSP en hogsensitieve HSS. Uiteraard lanceerde Saskia Klaaysen haar boek. Klik op de link om de lezingen gratis terug te zien.